Nytt mønster: damegenseren Elin

elin2_medium2

Det er bruk for de enkle og klassiske basisplaggene i de flestes garderober. De plaggene som ikke har mye mønster og krevende farger som sloss om oppmerksomheten. Jeg kaller dette onsdagsplaggene mine. Perfekt til den dagen midt i uken, når energien ikke er på topp og det er så deilig å bare strekke ut armen og ta et plagg som jeg vet passer til alt og passer til meg. For meg gjelder dette forsåvidt ikke bare onsdager, men de aller fleste dagene i uken, hvis jeg skal være litt ærlig.

Elin er en sånn genser. Glattstrikket og enkel i snittet, med figurforming i livet og en brettekant nederst på bolen. Brettekanten gir genseren et litt mer voksent preg og gjør at Elin ser like fin ut til skjørt som til bukse. Vrangbordene i halsen og på ermene er strikket med vridde rette masker, slik at de får et mer definert preg. Fargen på vrangbordene kan også så vidt skimtes i brettekanten på bolen.

Jeg har strikket Elin i en glad og frisk farge, med en mer nedtonet og nøytral kontrastfarge på vrangbordene. Genseren vil også være flott med en nøytral hovedfarge og en skarpere farge i vrangbordene. Eller hva med en helt ensfarget versjon? Til de onsdagene som føles som mandager.

Elin er strikket fra toppen og ned, med raglanøkninger i bærestykket. Den store fordelen med dette er at du kan prøve genseren på underveis og sørge for at mål og passform blir slik som du vil ha det. Dessuten er det ingen montering å ta seg av til slutt, bortsett fra at brettekanten må festes på vrangen.

Har du lyst til å strikke din egen Elin? Mønsteret kan kjøpes på Ravelry – anbefales hvis du er Ravelrybruker og gjerne vil ha mønsteret i biblioteket ditt der – eller det kan kjøpes i nettbutikken til Malsen og Mor. Prisen er 35,- for en nedlastbar PDF-versjon av mønsteret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: