Nytt mønster: barnejakken To gode naboer

For en gangs skyld er timingen egentlig bra – mønsteret på barnejakken To gode naboer blir publisert i perfekt tid til den siste panikkstrikkingen av barnehagegarderoben man skulle ønske at man hadde strikket FØR sommeren.

togodenaboer

Plagg i tynn ull er en virkelig god ting for små barn. De varmer godt, er ikke klumpete og i veien for lek og de tørker over natten etter vask.

To gode naboer er en strikkejakke strikket fra toppen og ned, med raglanøkninger i bærestykket. Den har bittebittelitt mønster strikket i to farger midt på ermene og bolen og den strikkes rundt og klippes opp til slutt. For alle som ikke helt tør å kaste seg på dette med oppklipping, er To gode naboer et perfekt prosjekt. Det kommer helt garantert til å gå superfint med oppklippingen, men hvis du er som meg, og krisemaksimerer alle muligheter for at det kan gå galt, så kan du berolige deg selv med at jakken var så kjapt strikket at du kan leve med om det går galt. Men det gjør det altså ikke!

Tanken bak To gode naboer er at den skal være en basisjakke i glattstrikk. Kombinasjonen av to friske og ulike farger gir jakken den lille ekstra detaljen. Fargeblokker er de nye stripene! Bruk gjerne komplementærfarger for å få en skikkelig pang-effekt av fargeblokkene, eller bruk en knallfarge og en nøytral. Er du ikke glad i knæsje farger, kan du velge to nyanser av samme farge.

Jeg har vært heldig og har hatt Solveig-superkjappstrikker med på laget på denne jakken. Bildene og den superproffe og nydelige modellen er Solveigs fortjeneste – tusen takk!

Mønsteret kan kjøpes på malsenogmor.no og på Ravelry.

2 kommentarer »

  1. Greta said

    Den var stilig. Tror eg hadde trikket frem og tilbake for det er vel mulig det også

  2. frksnupp said

    Så fin! Har sett denne hos Solveig flere ganger, kjekt å se at mønsteret er her.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: