Ahoy! Matrosgenser med løs krage

ahoy mint

Endelig er Ahoy!-mønsteret ute! En stor dag for Malsen og Mor, for det er alltid med litt skrekkblandet fryd at man lanserer et nytt mønster. Ahoy! har vært et sånt mønster som har gnagd og mast om å få bli til i lang tid. Til slutt ble det påbegynt i slutten av april, da hadde jeg droodlet så mange matroskrager på aviser og konvolutter at det bare var å innse at det måtte bli en matrosgenser før eller siden. Ved hjelp av to dyktige teststrikkere ble det laget to fine modeller, en i klassiske matrosfarger, og en sommerlig lettmatros i mint og duegrå. Jeg har vel sagt det før, men det kan ikke sies for ofte: jeg har verdens beste teststrikkere med på laget! Tusen takk til dere! Denne gangen fikk jeg også supre bilder av mintmatrosen, det er en fantastisk bonus når teststrikkeren stiller med egen knusesøt modell!

ahoy_mint

Ahoy! er i bunn og grunn en klassisk genser med noen detaljer som hever den litt fra de aller enkleste gensermodellene. Ahoy! har brettekant nederst på bolen og ermene – dette gir et rent snitt med rette kanter, noe jeg synes passer spesielt godt til den maritime stilen. Samtidig er Ahoy! jo bare en genser, uten kragen kan den brukes til alle anledninger. Matroskragen er løs og kan tas av og på som man synes det passer. Kragen er den lille (store) detaljen som gjør Ahoy! til en matrosgenser og et ekstra forseggjort plagg som også passer når man skal pynte seg.

ahoy1

Jeg har laget Ahoy!-mønsteret til et nytt merinogarn Malsen og Mor har tatt inn – Ottocapi fra Lana Gatto. Dette er en supermyk merino som gir et veldig glatt og mykt plagg og genseren blir ikke for varm til å brukes om våren og sommeren. Men jeg tenker meg at Ahoy! også vil være fin i et bomullsgarn, eller en ull-bomull-blanding. Eller i et ubehandlet ullgarn, for en litt mer rustikk matros.

Ahoy! er strikket fra toppen og ned, både kragen og genseren. Jeg vet jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige, men det er og blir den beste måten å tilpasse passform og størrelse på!

Ahoy!-til deg!

IMG_1736

Reklamer

3 kommentarer »

 1. Siri said

  Å! Den ble kjempesøt! 🙂

 2. Greta said

  Den var skikkelig fin den der altså. Du er flink med mønstre vennen

 3. Hedda said

  Så kjempefine, da! Og så genialt med avtagbar krage, da blir det jo et superanvendelig plagg! Veldig sans for mønsterne dine. 🙂

  Hilsen Hedda

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: