Alle elsker sauer

IMG_3349

Det går en sauebølge gjennom nettstrikkeverdenen for tiden. Pinneguris fine Sinnasaujakke til voksne er strikket hundrevis av ganger på Ravelry og ligger i over 200 strikkelister – selvsagt i tillegg til alle de som har strikket den uten å publisere den gjennom Ravelry. Pinneguri har også laget mønsteret til den knallsøte barnejakken Villsauene på Runde, i tillegg til at hun om litt skal publisere et mønster på sinnasaugenser til barn. Det er noe med denne lubne, lett stiliserte saueborden. Det er ikke polkadotter, det er ikke naturtro sau. Men en fin organisk form som ligger et sted midt i mellom der. Og så er sauene sinna. Eller sinte, som det heter her i byen. Klart man vil ha en genser med lett skeptiske ulldotter på!

IMG_3353

Småen her i huset har fått seg en sinnasaugenser – på forskudd, før mønsteret er ferdig og publisert. Det er en teststrikket versjon, strikket i Shetland soft – selv om oppskriften er laget for litt tykkere Kauni. Jeg strikket genseren på pinne 3,5 og passet på å strikke ganske løst. Sånn synes jeg at Shetland soft kommer best til sin rett, da får garnet god plass til å utvide seg og blomstre opp litt i vask.

Før vask er det en hullete affære. Men det kommer seg i vask og bruk! Jeg har strikket stripene i fargene Selleri og Skumring, mens sauene er strikket i hvitt på grønn bakgrunn i fargen Frodig.

IMG_3290

Og hun HADDE jo skrevet det i oppskriften, Pinneguri, men jeg gamblet likevel på at halsåpningen ville bli stor nok til Småens nok over-gjennomsnittet-for-alderen store hode og at jeg ikke trengte knappestolpe. Men nei. Selv etter at jeg tok opp avfellingen to ganger og prøvde å felle veeeeldig løst og elastisk av, så endte det stadig med klaging og «nei bæ» fra sønnen. Så da gjorde jeg det som jeg tror de fleste strikkere i min situasjon ville gjort. Jeg la genseren fra meg på sofaen og lot den ligge der noen uker.

IMG_3328

Og så tok jeg den opp og klippet pinadø til en åpning for knappestolpe! For aller første gang. Jeg brukte heklemetoden til Eunny Jang, hvor man merker av midten i klippemasken, før man hekler hver side fast i nærmeste maskeledd på nabomasken. Det hele var fort gjort, og det var skuffende lite skummelt å bruke den saksen. Det hjelper nok at prosjektet har vært langtidslagret i sofaen.

Og nå har sønnen sin helt egen genser med bæ på! Vil du strikke sinnasaugenser lønner det seg å følge med i Pinneguris blogg. Det ryktes at denne oppskriften skal publiseres i et ukeblad om ikke så alt for lenge. God sau til dere alle!

IMG_3319

Reklamer

4 kommentarer »

 1. Greta said

  Du finner alltid råd du. Han er så skjønn sønnen din. klart han måtte ha ein bæ genser som ikkje var for stram. For følge med i ukebladverden etter sauegenseren eg da.

 2. ina said

  Herlig genser! Likte godt fargevalget. Skal til å strikke villsau-jakka om litt, blir nok en kombinasjon av shetland soft og annet garn i samme kvalitet og tykkelse. Spent på resultatet!

 3. frksnupp said

  Kjempefin genser på en krølleskjønnas. Jeg ser jo at jeg må oppdatere lageret med Shetland Soft, for en nydelig grønnfarge.

 4. Synnøve said

  Herlig! «Nei bæ» – jeg må jo bare le, jeg 🙂 Den heklemetoden er ge-ni-al! Jeg brukte den på kragejakken min, og det sitter fortsatt fast 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: