Onkel Malsens kosebukse

Omsider er oppskriften på Onkel Malsens kosebukse klar for publisering! Buksen har vært på tegnebrettet en lang stund, den har blitt forbedret litt her og der og den har blitt behørig og nøye teststrikket, blant annet av den godeste frkSnupp.

Buksen er strikket i Shetland soft, her vist i fargen Forglemmegei, som er en av de nye fargene vi har fått inn. Malsens silkeull er nok også et godt valg til denne buksen.

Onkel Malsens kosebukse begynte som en irritasjon over at alle babybukser ble så utrolig store, selv når man strikket den minste størrelsen. Jeg hadde lyst på en liten minibukse som faktisk passet til en nyfødt liten en, men alt jeg strikket ble i størrelse en-god-del-større-baby. Derfor er den minste størrelsen i oppskriften passende til en nyfødt baby og dermed perfekt som en hentebukse når man skal hjem fra klinikken.

De andre størrelsene i oppskriften ligger det en helt omvendt filosofi bak – de er nemlig laget for å passe en stund. Når babyen har vokst litt og har strukket beina ut fra froskeposisjon, da vil man jo helst at de skal ha gode og romslige klær, med god bevegelsesfrihet og riktig passform. Onkel Malsens kosebukse kan brettes opp litt i beina og er generelt av det litt videre slaget. Dermed tror vi den skal kunne brukes så lenge som mulig!

Oppskriften på Onkel Malsens kosebukse finner du både i butikken hos Malsen og Mor og på Ravelry: Onkel Malsens kosebukse . Begge steder fungerer det slik at du får en lenke til en pdf-fil som du kan laste ned selv. God strikking!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: