Moteriktig

Jeg liker Marius-farsotten som har tatt helt av i det siste. Kofter og skigensre en fine og tidløse (hvis de ikke er strikket som potetsekker à la 1991) og det er utrolig mange flotte mønstre innenfor samlebegrepet «norsk mønster». Jeg ville nok ikke ha satset på et fullstendig Mariusdominert hjem med sofaputer, pledd, sengetøy, håndklær og kaffekopper, men som en liten aksent her og der er det jo morsomt med strikk på utradisjonelle og uventede gjenstander. Det setter fokus strikkemønster og håndstrikk, ogbidrar ikke minst til en statusheving for de tradisjonelle mønstrene som kanskje har blitt sett på som litt avleggs de siste årene.

Det er blitt en Marius på småen i huset nå i høst. Jeg var veldig fristet til å kjøpe garn i originale Mariusfarger, men fornuften seiret og det ble garn fra skapet hjemme. Heldigvis, for det ble en kjempefin genser som hu mor er veldig fornøyd med. Litt stor, men unger vokser jo. Jeg strikket varianten med rundfelling, litt av latskap og angst for montering og klipping i strikketøy, og litt fordi gensre med rundfelling er lette å få på barn som protesterer med tåkelurvolum hver gang de skal kles på.

Genseren er strikket i Dale babyull, så det er ikke akkurat en utegenser for kalde dager. Men til lek inne er den perfekt og over en annen genser er den fin når småen skal sitte i skinnpose i vognen.

Reklamer

2 kommentarer »

  1. Greta said

    digger Marius og blir aldri lei av å strikke det. Denne varinten i farger var knallfin.

  2. Siri said

    Nydelige farger! 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: