Rilledill og supergarn

Rillestrikk i posevarianten er jo i vinden i høst, store, digre kosegensre som er strikket så rett frem at absolutt alle kan prøve seg på det med visshet om at de kommer til å få det til. Jeg har også vært svak for rillestrikk lenge, det er pent, det er elastisk, det blir et tykt og godt materiale…. og så er det dessverre superkjedelig å strikke.

I fjor vinter var Småen liten baby og lå i saueskinnspose i bagvognen sin. Da brukte vi en rillestrikket jakke med hette nesten hver dag. Hetten varmet i nakken og på sidene av halsen og hu mor var trygg både på at det var varmt nok og at det ikke var for varmt. Jakken var i tillegg morsom å strikke, for mønsteret var så godt laget at det ikke ble en eneste hard og stygg søm i hele jakken.

Egentlig er planen å strikke en tilsvarende jakke til årets vintersesong, for selv om Småen ikke lenger er liten baby, så ligger han fremdeles en del og sover i saueskinnsposen sin. Da blir det både for klumpete og for klamt med boblejakke på, tror hu mor. Foreløpig er årets rillestrikkede jakke midt i en ganske lang liste over ting jeg har lyst til å strikke, men litt rillestrikk er det da blitt likevel. Riktignok er det ikke riller på hele plagget, og riktignok er genseren foreløpig alt for stor. Men erfaringen viser at Småen vokser fortere enn mor tror, så den passer gjerne i løpet av vinteren.

Både rillejakken og hettegenseren er strikket i Malsens eget Kirkcaldy 3-tråds, som er et garn jeg har helt spesielle følelser for. Det var nemlig dette garnet som gjorde at Malsen og Mor i det hele tatt ble startet, for dette garnet ble jeg så begeistret for at jeg syntes det måtte i salg i Norge også. Det er varmt og mykt, luftig og lett og fargene er fulle i herlig liv og sjatteringer. Det er i tillegg rimelig og drøyt også, så man får skikkelig gode bruksplagg for en liten penge. Dessverre har ikke kundene hos Malsen og Mor falt like mye for garnet som jeg har, så vi kommer nok neppe til å ta inn mer. Men foreløpig er det en del farger igjen, så det er da fremdeles mulig å speed-date garnet for å se om det ender i en livslang romanse.

Syns dere Småen ser ut til å være skeptisk til vinterens rilleanorakk? Det er vel gjerne fordi den for øyeblikket tenderer til å være kjole:

Og litt fakta for de som vil ha det:

Fjorårets jakke er Snug, som er et gratismønster tilgjengelig på Ravelry. Jeg har strikket den i Kirkcaldy 3-tråds i fargen Iris.

Årets genser er Osloanorakken fra Pickles. Min er strikket i Kirkcaldy 3-tråds i fargene Himmelblå og Jeans.

Reklamer

1 kommentar »

  1. Greta said

    Hqn er no god denne godguten uansett om genseren kunne vert ein kjole. Han vokser nok fort i den vil eg tro. Rille er veldig praktisk. Og kjekt å kunne blande det med anna strikk også. Bruker det litt eg og. Ha ei flott helg vennen

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: