Sommerull i fletter

I den norske sommeren er det tidvis nødvendig å gripe til ulltøyet – men stort sett holder det med litt lettere tøy enn midt på vinteren. Heldigvis! Ull blandet med bomull blir ofte veldig gode garn og på den fronten er Malsens sommerull er selvsagt en av favorittene her i huset. Ullen gjør garnet varmt og luftig, mens bomullen tilfører tyngde og fasthet. Bomullen bidrar også til at garnet egner seg godt til flette- og strukturstrikk, slike detaljer blir godt definerte og faste.

Malsens sommerull blir nydelig mykt når det strikkes opp, det kan brukes rett på huden selv for den største ullskeptiker. Småens sommergenser er strikket etter et mønster fra Drops. Garnstudio har mange oppskrifter som passer bra til Malsens sommerull, de fleste oppskriftene med strikkefasthet 20-22 m per 10 cm kan brukes. Og det fine med den norske sommeren er jo at sommergenserne utmerket godt kan benyttes som både høst- og vintergensere også! Så får i alle fall strikketøyet lang brukstid!

Småens genser er strikket av min venninne Strikkepanja. Den er strikket på p 4,5 og p 3 og det gikk med 200 gram Malsens sommerull i fargen Safir.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: