Tidlig bobles

 

… som, ja, god boblebærer skal bli. Sånn er det med den saken. Mor og barn-partnerlook er kanskje for spesielt interesserte, men når mor er lidenskapelig glad i bobler på strikketøy, ja, da blir det bare sånn. Noe annet ville vært rart.

Min boblelue er den gode, gamle originalen etter Vridd og Vrang-mønster, strikket i Kirkcaldy 3-tråds garn fra Malsen og Mor. Småen har fått bobler i babyull, for en liten baby må ha det tynt og garantert kløfritt på hodet. Oppskriften til boblelue for baby kom jeg over på Ravelry for veldig lenge siden, og jeg har hatt den i bakhodet som et prosjekt jeg ville strikke før eller siden. I oppskriften er luen strikket frem og tilbake i to deler og så sydd sammen langs fellingene i siden. Dette er unødvendig omstendelig og mønsteret lar seg utmerket fint strikkes rundt i stedet. Det kan gjerne nevnes at oppskriften ikke er særlig elegant skrevet eller presentert, så veldig nybegynner-vennlig er luen ikke.

 

Det oppskriften mangler tar selve resultatet igjen big-time. Passformen på luen er kjempefin, fellingene i siden former luen slik at den dekker ørene godt, uten at det blir klumpete i nakken. Jeg trodde luen kom til å bli alt for stor til småen, den ser nemlig kjempediger ut både på pinnene og når den ligger flatt. På hodet passer den likevel bra, merkelig nok. Jeg tror også at den kommer til å passe en god stund – og det er jo alltid en bonus.

 

Babybobler

Garn: Dale babyull

Pinner: nr. 2,5

Garnforbruk: 40 g

Mønster: Bobble-texture baby hat

 

Reklamer

8 kommentarer »

 1. frk.badegakk said

  For en skjønn boblelue!!!!!<3

 2. Merete said

  Tidlig bobles, hihi!

 3. mimouna said

  Kjempefin lue, og så stor og fin han har blitt. Måtte oppdatere meg litt her inne, veldig godt å se at han vokser og trives.

  Har visst den luen i Ravelry-køen min jeg også, oppdaget jeg. Bobler er gøy. 😀

 4. Stine said

  Så flink du er til å strikke!

 5. Matja said

  Nydelig lue.Har ikke prøvd meg på de boblene,men de ligger på «to do» listen,som så mye annet.Ønsker dere en riktig god helg:)

 6. lbeat said

  Så herlig 🙂

 7. Herlig!

 8. Margrethe said

  Nydelig lue! Jeg har tenkt sånn på dere i det siste, etter søs sin UL viste to småtasser og ikke en, og jeg har gjort klart MalsenogMor-garn til tvillingstrikk. God klem!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: