Den største gleden og den største sorgen

Vi er blitt foreldre til to nydelige små skatter, helt plutselig og 11 uker før tiden.

Dessverre har vi fått oppleve den aller største gleden og den aller største sorgen samtidig, for den lille jenten vår, Martha, fikk ikke leve i mer enn en time.

Vi er lykkelige og takknemlige for at gutten vår har det fint og at han gjør gode fremskritt på nyfødtintensiven. Han er en stor glede og et fantastisk mirakel. Samtidig er fortvilelsen og sorgen over søsteren like sterk, hvorfor skulle den perfekte og fine lille jenten vår ikke få leve?

Fremtiden blir ikke som vi hadde trodd, alt blir annerledes. Glede og sorg, fortvilelse og lykke samtidig, det føles noen ganger som mer enn vi kan bære. Men han lille knerten som ligger der og er en helt fortryllende mini-baby, han gjør at vi kan og skal og vil bære det.

Vi har mange tanker som er vanskelige, men midt i all sorgen og vemodet er vi så stolte av lille Martha vår. Hun gjorde alle legenes spådommer til skamme. Hun klarte seg i 11 uker i lite fostervann, hun vokste og utviklet seg, hun sparket og «banket på» mange ganger hver eneste dag. Og fordi hun var så tapper i magen fikk broren hennes være i magen så lenge som mulig, sånn at han ble sterk nok til å klare seg så fint som han gjør. Vi har fått en datter og en sønn, sånn kommer det alltid til å være. Fine Martha skal bo i hjertet og tankene våre alltid.

Samtidig skal vi være sterke og positive for den like fine broren hennes, han gir oss glede, styrke og kraft og er det nusseligste lille vesen man kan tenke seg. 1490 gram og 40 cm med livskraft og lykke.

Reklamer

18 kommentarer »

 1. Itte alle svangerskap og fødsler ender like bra, desverre… Det er trist å lese om jenta deres. Samtidig leser je at det er glede over gutten og det er flott å se! Ta vare på alle gode minner etter jenta deres, det kan være godt i ettertid. Kos dere videre med gutten!

 2. mono said

  Åh – milde…

  Har ingen mulighet til å sette meg inn i hvor tøft dette må være.

  Kondolerer med den lille jenta… Og gratulerer så masse med den lille gutten! =)

 3. Lise said

  Å, så dum naturen kan være innimellom. Gratulerer med tvillingene. Lykke til fremover. *stor klem*

 4. daria said

 5. annetone said

  ❤ Tom for ord.
  Sender dere tanker for både de gode og vonde stundene.

 6. Vibeke said

  «Sorgen og gleden de vandrer til hope» det har dere fått erfare nå. Gratulerer med den fine gutten og veldig trist å lese om den lille jenta deres. Det må være litt av en følelsesmessig berg- og dalbane, men jeg håper dere klarer å glede dere masse over sønnen uansett!

 7. Renathe said

  Jeg gråter med dere, både i sorg, glede og stolthet.. Gratulerer som tobarns-mor ❤ Stor klem fra meg 🙂

 8. Synnøve said

  Sorg og glede, hånd i hånd – dette er en utrolig spesiell situasjon. Bunnløs sorg over lille Martha som måtte forlate dere, og enorm glede over den lille gutten som fikk bli. Tenker på dere ❤

 9. Greta said

  Gratulerer med barna. Sjølv om Martha ikkje fikk leve lenge. Eg sitter å tørker tårer mens eg leser. så sørgelig og samtidig så fantastisk. den gutten kommer til å få masse kjælighet. Og når han vert stort nok får han vite om si fantastiske søster. Skjønner det er tungt å bære, men med ein så skjønn liten gutt så takler dere det nok helt fantastisk. sender mine tanker og gratulasjoner til dere og håper at dere takler dette flott. Nydelig gutt. Stor stor klem

 10. mimouna said

  Åh, dette var sterkt å lese. Så intens sorg og glede samtidig, det blir mange følelser å takle og å sortere.

  Ønsker dere masse lykke til med den lille prinsen.

  *klem*

 11. Margot said

  Så fantastisk at du orker dele, godt å få vite hvordan det går med dere. Veldig vondt å lese om Martha og veldig godt å lese om gutten. Sorgen og gleden, hånd i hånd. Ta vare på hverandre så godt dere kan.
  *strikkeklem*

 12. frk.badegakk said

  Så utrolig trist! Og samtidig så godt å høre at veslegutten deres klarer seg godt. Føler utrolig med dere! *klem*

 13. Merete said

  Ord blir fattige i sånne situasjoner. Både endeløs glede og endeløs sorg i samme øyeblikk. Imponerende at dere klarer å dele med oss blogglesere. Gratulerer som tobarnsforeldre, det vil dere alltid være.

 14. Marihøna said

  Så fint at dere fikk treffe Martha og at hun fikk oppleve kjærligheten dere hadde til henne. Lykke til med lillegutt, han greier seg nok utmerket i tiden fremover!

 15. Merete said

  Gratulerer med de flotte ungene deres. Det var forferdelig trist å lese at Martha ikke klarte møtet med livet utenfor magen, men samtidig fantastisk at hun kjempet så lenge som hun gjorde. Nyt livet med den lille gutten deres!

 16. Bente said

  For et nydelig innlegg. Jeg gråter med dere. Så trist – et liv kommer og et liv går.. .Ord blir fattige nå. Ta vare på denne første tiden med gutten deres. Og ta godt vare på minnene etter lillejenta som var tøff og sterk så lenge.

 17. Lucia said

  Stor klem fra meg til deg og dine. Gratulerer med to nydelige barn du har. Du har en sterk datter og en sterk sønn. Og du som mammaen deres er den sterkeste og beste!

 18. Gratulerer og kondolerer, livet byr på så store kontraster i blant. Vi har selv mistet et barn og livet blir aldri det samme etter det. Vi fikk to ganske tette barn, så jeg kjøpte inn tvillingvogn slik at jeg kunne ta begge med ut, jeg fikk aldri brukt den vogna- og jeg har aldri klart å kvitte meg med den heller…den er et symbol på det som skulle ha vært- men som aldri ble. Jeg håper alt går bra med gutten – det er ikke bare-bare å være på sykehus heller,samtidig som man føler seg ganske trygg på en intensivavdeling. Sender dere en stor klem og håper dere får den styrken dere trenger for å klare dagene som kommer.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: