Trendsetterne

Mimouna skrev nylig et blogginnlegg om fotografering og hvorfor noen mønstre blir populære, mens andre forblir lite strikket og fort glemt. Jeg har tenkt litt på det innlegget etterpå, for det er jo klart at Mimouna er inne på noe essensielt.For veldig mange har strikking fått en klarere hobbyprofil enn for generasjonene før oss. De strikket strømper og gensre fordi det ikke var tilsvarende å få kjøpt i butikken, eller fordi det ble mye rimeligere. For oss har strikkingen fått et nærmest offentlig preg. Vi strikker, tar bilder av plagget, legger det ut på internett og venter på at andre skal kommentere verket vårt. Ingen av oss strikker fordi det skal være rimelig, vi gjør det fordi det er gøy, fordi vil liker å kjøpe garn, fordi vi vil ha noe «som ingen andre har».

Og da er det jo litt morsomt at vi veldig ofte strikker nettopp det som «alle andre» har.

Vårt lille hjørne av internett er jo en eneste stor fristebase med et uendelig antall av pene og mindre pene ting som bare venter på at vi skal få tid til å strikke dem. Det er kanskje ikke så rart at vi alle kaster oss over de oppskriftene som noen andre har funnet, snakket om og vist oss at var finere enn det vi trodde først.

Luen Gehry var utgangspunktet for Mimounas innlegg om at et dårlig bilde gjør at man ikke blir fristet til å se nærmere på plagget. En liten kikk viser at lue nummer 2 av Ravelrys mest strikkede luer er en lue som kan minne ganske mye om Gehry. Sannsynligvis er Gehrys problem at den ikke er blitt fremhevet av nok «populære» internettstrikkere, at den ikke har vært med i en luealong, at ikke noen har strikket den i et populært garn. I tillegg til at bildet i oppskriften virkelig ikke gjør Gehry noen tjenester.

Jeg lot meg i alle fall friste av Mimounas gode reklame og har strikket Gehry. Riktignok var jeg på hytten og hadde verken tykt nok garn eller store nok pinner tilgjengelig, så luen er blitt litt mindre enn opprinnelig tenkt. Jeg la til en ekstra mønsterrepetisjon for å få den lang nok – og er i grunn fornøyd med passformen sånn som den ble. Garnet jeg har brukt er Kirkcaldy 3-tråds garn fra min egen butikk, i den helt fantastiske rødfargen Cherry. Luen ble strikket i løpet av noen få timer en kveld, så det er virkelig en kjapp liten sak.

En slags nisselue

Garn: Kirkcaldy 3-tråds fra Malsen og Mor

Garnforbruk: 75 gram

Pinne nr. 5,5

Mønster: Gehry av Amanda Ruzin

Reklamer

5 kommentarer »

 1. ems:-) said

  Den er virkelig flott, den luen!

 2. Moan said

  Ikke forstår jeg hvorfor Gehry ikke er populær.
  Det kommer seg nok 🙂

 3. HusmorNom said

  Den hua var kjempefin! Eg var iallefall frista til å strikke den! :o)

 4. HusmorNom said

  Og der var mønsteret lasta ned, printa ut og komt bort i strikkekorga mi… :o)

 5. daria said

  ah der var du med bloggen din,så masse fint du lager,her må det linkes til:)

  ha en kjempefin dag:)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: