Ferie – del 1

Vi er vel hjemme igjen etter en deilig ferieuke på hytten. Vi har hatt fint sommervær hele uken, noe som nesten er litt uvirkelig med tanke på at syndefloden nå plasker heftig ned utenfor. Sånn sett lover det dårlig for neste ukes hyttetur, men man kan selvsagt kose seg inne med strikketøyet også…

Jeg hadde med meg en nøye gjennomtenkt og mangfoldig sammensatt strikkekurv på hytten. Man er jo redd for at man ikke skal ha med nok, eller at man har tatt med helt uegnet type strikketøy. Etter denne ukens erfaring kan jeg slå fast at jeg hadde med for mye, men at det var helt greit. Noen strikketøy ble ikke rørt (strikkejakken som har ligget i mange måneder og ventet på å få knappestolper), noen ble helt ferdige (babyjakke som stort sett er strikket i bilen den siste uken og en sommertopp i gjenstridig bomull), andre vokste meget tilfredsstillende (stripete genser til en snart ett-åring). Til hyttetur del 2 skal jeg huske på at det passer en ferietom hjerne best å strikke på noe smått som ikke krever mye tankevirksomhet.

Siden jeg elsker å lese hadde jeg også pakket optimistiske 3 bøker med meg til et 5-6 dagers hytteopphold. En av dem ble lest på et par dager, men så fristet en gjenlesning av Døden tar artium fra 1957 mer enn samtidsvampyrlitteratur.

Jeg måtte tvinge meg selv til å strikke ferdig sommertoppen min i bomull, den som skulle være et egostrikketøy som jeg skulle kose meg med. Bomull er stivt og tungt å strikke med, synes jeg, men litt lettere når man sitter ute med utsikt til fjorden og alle nisene som pruster rundt nedi der.

Og mens jeg strikket hadde jeg selvsagt god utsikt til taket, hvor min kjære sto og forbannet tingenes tilstand mens hun skrubbet vekk mose med en stålbørste. Ah. Teamarbeid.

Reklamer

2 kommentarer »

 1. Greta said

  Ja du var virkelig heldig med veret når dere var på desse kanter. Det var den uken vi hadde sommer. ei heil uke med sommer.
  Det er alltid bedre å ha med seg for mye strikk enn forlite. Må vere litt selektiv når eg skal pakke til 3 uker i solen. Litt må eg ha med.
  Skal dere opp att ei uke til?
  Ha ei fin uke uansett kvar dere er

  • Unsepus said

   Ja, du må bare passe på at du ikke får med deg for lite, spesielt du som strikker så radig! Vi hadde en helt herlig uke, det var på nippet til å være varmt nok til å gå i bad, men vi sto over. Vi skal innover igjen til uken, håper vi ikke regner fullstendig vekk…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: