Midlertidig opplegg

Takk for hyggelige kommentarer om boleroen! Det er kjekt at det ikke bare er jeg som tror at dette kommer til å bli anvendelige små jakker som vi kommer til å se smashing ut i 🙂

Noen har etterlyst fremdriften på bolero nummer to – jeg er over halvveis, men det går ganske raskt og greit – jeg har bare ikke hatt tid og ro på meg til å strikke så mye. Helt sant, den kommer til å bli ferdig.

Greta lurte på om jeg hadde ombestemt meg med den rosa kanten som var synlig på noen av underveis-bildene. Det har jeg ikke, det var nemlig aldri meningen at den rosa kanten skulle være del av boleroen. Det rosa er en midlertidig oppleggskant, som rett og slett er en kjekk rad av masker som er heklet rundt pinnen helt i begynnelsen. De fungerer som første rad i strikketøyet og er veldig lette å rekke opp når man er ferdige med dem. Boleroen strikkes nemlig først i et rektangel som skal maskes sammen langs hvert erme. Når man bruker en midlertidig oppleggskant som man rekker opp, får man en pinne med «aktive» masker i hver ende av strikketøyet, og kan maske sammen veldig pent og usynlig, slik at ermet blir sømløst og ser ut som om det er strikket rundt.

Jeg har noen få omganger av mønsteret igjen før jeg er kommet så langt at det er på tide å gjøre akkurat dette, og da gjenstår «bare» kanten rundt. Og det er ennå akkurat over en uke igjen!

4 kommentarer »

  1. Greta said

    Hei. Da er det vel berre ei uke att da :). Håper virkelig dere får bedre ver enn det er i dag. Nå legger det ned med våt snø, esj.

    så har eg lært noko nytt i dag også. Ikkje dumt det med oppleggskant. er så godt at man kan lære så lenge man lever. 🙂
    Dere blir så fine atte. Får vi sjå bilde av dere i stasen?
    Lykke til om eg ikkje får skreve til deg før den store dagen. Klem

  2. Moan said

    Gleder meg til å se..!

  3. Håper jeg får se bilde av dere når dere er all dressed up! Tror dere blir utrolig vakre!=D
    Har akkurat lært meg sånn heklekant ting og det er vanvittig genialt!

  4. Siena said

    Lykke til med den siste innspurten, tipper uka flyr avgårde. Det ligger noe til deg i bloggen min …

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar