Selv om man vet man ikke burde…

Det er litt deilig å gjøre ting som man egentlig vet at man ikke burde. Som å spise sjokolade på jobben, lese alt for lenge på sengen, unne seg et par nye sko som man ikke trenger. Eller strikke med garn rett fra spolen.

Å strikke rett fra spolen er en trefoldig opplevelse. For det første er det forbundet med litt grumset samvittighet, siden man jo vet at dette kanskje ikke er lurt og at man kan komme til å angre dersom det ferdigstrikkede plagget ikke blir som det skal. For det andre er det tett knyttet opp mot øyeblikkelig tilfredsstillelse-prinsippet, man kan nemlig begynne å strikke med det samme og trenger ikke å bruke tid på forberedelser og planlegging. Og for det tredje kan man ikke unngå å se at det er et latterlighetens skjær over det hele, for der man sitter i sofaen med spolen sin er det ikke til å komme fra at man har anskaffet seg et særdeles lite portabelt strikketøy.

Men det er klart, noen ganger er det utrolig deilig å ta på seg kosebuksen og hoppe over dusjen på søndagsmorgenen. Og noen ganger er det utrolig deilig å sitte i sofaen med en garnspole i armkroken.

Grunnen til at det anbefales å nøste opp garn som er oppspolt er det lite hokus pokus over. Når garnet spoles opp, blir det strukket mye mer enn når tilsvarende garn nøstes opp. Skal man strikke direkte fra spolen, for eksempel med strikkemaskin, bør man strikke en prøvelapp og la den ligge en dag eller to, slik at garnet slapper av igjen og får tilbake sin opprinnelige spenst og fasong. Nøster man garnet (løst!) opp og lar det ligge en dag oppnår man samme effekten.

Men jeg, som er vill og galen, jeg strikker altså av og til i vei og håper på det beste.

Reklamer

1 kommentar »

  1. Jeg er i full gang med det samme selv.
    Nå vel, full og full. Det prosjektet ligger i skrivende stund på vent siden jeg mistet inspirasjonen. Vi snakker Lady Winnifred her. Men jeg tror det blir bra, spole eller ei. Og det tror jeg ditt blir og! Nydelig blåfarge forresten!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: