Shetland i lavendel

Om sommeren syns jeg det er tvingende nødvendig å ha minst en stor krukke med lavendel på altanen. Lavendel er en frodig og villig plante, som fort blir stor og som i tillegg dufter himmelsk hver gang man dulter borti den. På en liten altan som vår blir det naturlig nok ofte til en liten lavendeldult, med påfølgende frisk, ren lavendelduft. Når lavendelen blomstrer senere på sommeren blir det sarte grønne bladverket komplettert med enkle og nydelig lilla blomster. Som man naturligvis klipper av og setter i en vase på stuebordet. Og skulle lysten på lavendelduft gjøre seg gjeldende en litt hufsen sommerkveld, da er det fra nå av bare å drapere lavendelsjalet om skuldrene og skynde seg ut. Alltid beredt, var det ikke noe sånt?

shetland triangle lilla

Etter litt halvhjertet strikking innimellom alt mulig annet ble sjalet ferdig på tre måneders tid. I utgangspunktet skulle mamma få det til bursdagen, men siden avlange skjerf egentlig er mer hennes ting falt dette sjalet litt i dvale en stund. Ferdig blokket er sjalet lett og tynt, men samtidig veldig lunt og varmt. Med andre ord perfekt for lavendelekspedisjoner på kveldstid!

shetland lilla

Lavendelsjal

Garn: Drops Alpaca

Garnforbruk: 100 gram

Pinne nr. 4,5

Mønster: Shetland Triangle fra boken «Wrap Style»

Underholdning: mest minneverdig er nok en togtur fra Aberdeen til Edinburgh, hvor en middelaldrende mann stirret uten sjenanse på strikketøyet mitt mens jeg krampaktig strikket og lyttet til The Killers på ipoden min.

Reklamer

4 kommentarer »

 1. Greta said

  hei. skrev svar til deg på bloggen min. Ser vi har brukt samme sort garn. det er veldig drøyt.
  nydelig sjal i ein nydelig farge. Det får du nok mye bruk for.

 2. Merete said

  Lekkert! Så det er den fargen lavendel skal ha?

  -Går for å kaste den brungrå busken ved inngangsdøra….

 3. Det ble kjempenydelig! Bra jobba!=D

 4. Sjalet ble utrolig lekkert! Jeg har lenge hatt Shetland Triangle på lista mi, men har visst aldri kommet så langt – men nå begynner det å nærme seg, merker jeg.
  Jeg elsker også lavendel, har et par potter hvert år og graver dem ned i hagen etter hvert. Målet er å få en lavendelåker etter hvert (på ca 1 x 1 meter…). De tiltrekker seg store mengder sommerfugler og bier om sommeren, man kan bare sitte og nyte dyrelivet. For eksempel innhyllet i et lavendelblått sjal!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: