Magisk løkke

I helgen fant jeg ut at det var på tide å prøve om Magic Loop virkelig er mye bedre enn de gode, gammeldagse fem strømpepinnene. Jeg var bevæpnet med en 80 cm rundpinne med myk ledning, for til magisk løkke-strikking duger ikke de stivere ledningene som mange eldre rundpinner har.

magicloop

Magisk løkke (ja til norske benevnelser!) er egentlig skuffende fritt for magi. På akkurat samme måte som man med et sett med strømpepinner lager en sirkel med liten diameter ved å skjøte sammen flere rette pinner, så bruker man her en lang rundpinne som man gjør liten ved å trekke ut to løkker på den.

Og dette kaller vi altså magi. Det som gjør den magiske løkken til en mer praktisk metode enn en bitteliten rundpinne ved svært små diametre, er at man har mer armslag. Man begynner hele tiden med en tom høyre pinne som man strikker maskene fra venstre pinne over på, og så forskyver man maskene slik at man kan gjenta det samme i uendelighet. Nå er logisk løkke ikke et spesielt fengende navn, så jeg skjønner godt at man valgte å introdusere litt magi til metoden.

magicloop2

Et google-søk på Magic Loop kaller frem svært mange forklaringer på hvordan denne metoden fungerer. Det finnes forklaringer som viser fremgangsmåten bilde for bilde, og enda bedre, massevis av videoer som i rolig og pedagogisk tempo viser magien slik at også mor forstår hva hun skal gjøre.

magiclooperme

Likte mor det? Tja. Det trengtes litt tilvenning, men alt i alt var det en grei måte å strikke på. Selv om jeg ikke er frelst foreløpig.

Neste steg for meg blir å strikke to av noe samtidig, ved hjelp av samme magiske løkke. Hvis det kurerer det kjente second sock/sleeve syndrome, så er det gjerne noe magisk involvert likevel?

Reklamer

3 kommentarer »

 1. Dette har jeg planer om å prøve ut en gang også… Merk en gang… Jeg tror jeg er kjedelig tradisjonell på enkelte områder. Litt sånn som de damene som rynka på nesa da støvsugeren ble introdusert…=P

  Hva strikker du på forresten? Prøver å identifisere objektet på bildet over… Er det en liten genser kanskje?

  Flott valgnatt til deg!
  (Hilsen ei som lurer på om man burde bli oppe i hele natt og vise politisk interesse siden man allikevel ikke har noen jobb…)

 2. Unsepus said

  Jeg er også litt konservativ på enkelte områder… eller egentlig mer «hva er vitsen med å bytte ut noe som fungerer?». Men man skal jo fornye seg 😉

  Det er en (bitte)liten genser du ser i bakgrunnen. Tror nesten vi kan kalle det en prøvelapp, for babyen den var tiltenkt er den i alle fall for liten til :-p

 3. annika said

  oh! Wie schön! Geringelt! Superschön! Genau meine Farben! Fast ein Grund mit dem Stricken anzufangen… 😉

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: